Un om la Steaua

septembrie 14, 2009

Pandi

Pandi

Venea imbracat in costum la fiecare meci mare al Stelei sau al Nationalei, pregatit de sarbatoarea ce uneori nu avea sa vina. Din respect pentru fotbal. 

Statea pe scaun, in fata plasmei si urmarea concentrat, indiferent de miza meciului. Se ridica indreptandu-se spre gazon. Ii despartea sticla.

 Refuza sa comenteze posturi iluzorii la vreo echipa. „Ce sa fac, sa ma auto-propun? Nu”

La o ipotetica numire, un coleg operator mi-a spus ca nu l-ar vrea antrenor. Mi-a si explicat de ce. Il deranjau camerele si-i trimitea mereu departe de el, pentru ca voia sa vada doar terenul. Ce sa faci fara un om-spectacol?

Intrerupem emisiunea pentru o stire de ultima ora, echipa Romaniei de handbal a facut ceva! Cu cine discutam daca nu-l prindem pe Gatu sau pe celalalt? Tu ce parere ai? Raspundea linistit despre fiecare jucatoare, despre performante, despre celelalte echipe. Urmarea si handbalul, si multe alte sporturi cu seriozitate si respect.

 Iar am fost de decor, ficus, mi-a spus razand, la iesirea dintr-o emisiune in care interventiile de pe gazon si telefoanele nu-i dadusera dreptul la cuvant. Avea umor.

Basarab Panduru a fost invitat permanent la GSPTV. Un om pe care l-am descoperit acolo, la meciuri. Acum e director sportiv la Steaua, aproape de lucrurile pe care le iubeste si le respecta, Fotbalul si Steaua.

Au mai scris despre el, frumos si in cunostinta de cauza, Cristian Geambasu si Catalin Tolontan.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s